Wij zijn Bakkerij Koenen

Sinds 1869
Al meer dan een eeuw is bakkersfamilie Koenen een begrip op het gebied van heerlijk brood en banket. Bakkerij Koenen is een familiebedrijf dat is opgericht in 1869 en sindsdien gevestigd aan de klapstraat in Westervoort. Ton en Paul Koenen zijn de 5e generatie in het familiebedrijf en hebben de bakkerij in 1992 overgenomen en verder uitgebouwd tot een middelgroot ambachtelijke bakkerij. in 2004 is er op het Vergun in Westervoort een nieuwe bakkerij gebouwd wat een nieuwe impuls heeft gegeven. 

Door de jaren heen is bakkerij Koenen uitgegroeid tot een bloeiende onderneming. In 2005 zijn Ton & Paul Koenen zelfs benoemd tot ‘Ondernemer van het Jaar’ in de gemeente Duiven. Vanuit de bakkerij worden dagelijks de 11 bakkerswinkels in Westervoort, Duiven, Didam, Doesburg, Zevenaar, Steenderen, Arnhem & Nijmegen als diverse supermarkten, instellingen, scholen en collega bakkers voorzien van vers brood en banket. Bakkerij Koenen staat voor professionaliteit, kwaliteit en service. De vele relaties, veelal tientallen jaren, kunnen dit beamen.

21 Oktober 2010 is mede - oprichter Ton Koenen helaas, overleden aan de gevolgen van een acute hartstilstand. Ton Koenen is 46 jaar geworden.

Onze Ambachtelijke brood en banketbakkerij wordt voortgezet door Paul & Nicolette Koenen en Mirjam Koenen. Wij zullen ons bedrijf op dezelfde vertrouwde manier voortzetten , zoals u dat al jaren van ons gewend bent.

Echte Bakkers Gilde
Sinds 1993 is Bakkerij Koenen toegelaten tot het Echte Bakkersgilde. Het Echte Bakkersgilde is al jaren een vertrouwd begrip voor consumenten en vakbroeders die het moderne bakkersambacht een warm hart toedragen. In Nederland zijn ongeveer 220 ambachtelijke bakkers toegelaten tot het Echte Bakkersgilde. Alleen zij zijn gerechtigd het Echte Bakkerslogo te voeren, omdat ze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Top Bakkers
“Het lekkerste brood van Nederland” Echte Bakker Koenen is lid van Top Bakkers. Deze overkoepelende organisatie is in 1985 opgericht en heeft als doel belangenbehartiging voor de aangesloten bakkerijen. Zo verricht Top Bakkers voor haar bakkers coördinerende activiteiten op het gebied van o.a. facturering, promotie, verkoop en kwaliteitszorg. Daarnaast treden ze op als gesprekspartner tegenover nationale accounts en diverse ondernemingen. In haar marktbenadering hebben Top Bakkers en haar bakkers zich met name gericht op de marktsegmenten: Catering, Hotels, Institutioneel en Kleinschalige retail. Van de bakkers vraagt de organisatie het uiterste op het gebied van kwaliteit, hygiëne en automatisering.

Kernpunten van de formule zijn:

- Dagelijkse levering van ovenvers brood
- Een breed assortiment van ambachtelijke kwaliteit
- Rechtstreekse levering van producent Top Bakker naar finale afnemer
- Doorfacutering via landelijke organisaties
- Kwaliteitscontroles door het Nederlandse Bakkerij Centrum
- Ondersteuning en promotie door accountmanagement en acties
- Flexibiliteit dankzij ondernemende bedrijven en service door korte aanvoerlijnen
- Sinds 2002 is Bakkerij Koenen aangesloten bij de organisatie Top Bakkers.